Monday, July 23, 2007

Έχει πλάκα;

Έχει πλάκα όταν βλέπω μερικές πολύ όμορφες σελίδες στο δίκτυο οι οποίες από γραφιστικής πλευράς είναι άψογες αλλά ο developer έχει φροντίσει να τις πετσοκόψει σε τέτοιο σημείο που σε πιάνουν τα γέλια. Επίσης είναι πολύ αστείο αλλά και συνάμα λυπηρό όταν κάποιοι πουλάνε τη δουλειά του άλλου για δική τους και μάλιστα σε αναλογικά εξωφρενικά ποσά. Γιατί αγαπητέ developer, designer, γραφίστα δεν αρκεί να πιάνει το χεράκι σου και να ξέρεις το photoshop! Κάποιος πρέπει να τα μοντάρει και σωστά ώστε να μην μοιάζουν με μια ανακατεμένη σούπα. Επίσης μα είναι δυνατόν στο 2007 να μου το παίζετε σοβαροί τη στιγμή που το site έχει τραγικές διαφορές από Internet Explorer σε Firefox; Και άντε να δικαιολογήσω τον developer (που συνήθως είναι και designer) γιατί τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά βρε παιδάκι μου καλό, μάθε επιτέλους ότι τα αρχεία index.html, index.php και default.html είναι τρία διαφορετικά πράγματα που κάλλιστα μπορούν να μοιάζουν με ένα!

Και σας υπενθυμίζω ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πουλάτε τη δουλειά του άλλου σαν δική σας και να ζητάτε υπέρογκα ποσά για έτοιμα joomla, php-nuke, plone κ.τ.λ ή έτοιμα forum και να θεωρείτε τον εαυτό σας super duper zouper και όλα τα uper του κόσμου! Όχι εγώ δεν είμαι ο καλύτερος και ούτε θα γίνω ποτέ αλλά τουλάχιστον σέβομαι τη δουλειά του άλλου και δεν πουλάω φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Ξέρω μέχρι που φτάνουν τα χέρια μου και τα απλώνω τόσο ώστε να μην βρεθεί κανάς δικτυακός μπαμπούλας να μου τα φάει όσο και αν ορισμένοι νομίζουν το αντίθετο.

Ψίτ… ξημέρωσε λέμε…

4 comments:

  1. Αλόχα άγνωστε συρματόσχοινο! Αυτό που εγώ προσωπικά κάνω:
    Όταν έρχεται πελάτης και μου περιγράφει τι θέλει, και η περιγραφή παραπέμπει σε ένα έτοιμο σύστημα Wordpress τον ενημερώνω άμεσα για τα εξής:
    1) Πρώτη επιλογή είναι να κάνουμε τα πάντα custom όπου και το κόστος θα υπερβεί τα Χ €.

    2) Δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσω την έτοιμη διανομή του Wordpress και απλά να φτιάξω ένα custom template όπου και η τιμή πέφτει στο Χ/2 € (ίσως και λιγότερο). Αλλά! , από τη στιγμή που το WP είναι κάτι έτοιμο και διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο δεν θα ευθύνομαι προσωπικά για οποιαδήποτε bugs/attacks που μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση λοιπόν που το WP χρειαστεί συντήρηση / update θα έχουμε ωριαία αμοιβή.

    Καλή ξήγα, δε νομίζεις?

    PS. Μάθε devκόσμε να κόβεις layouts σύμφωνα με το πως θες τα div σου. Clean and Clear σαν την κρέμα για τα σπυράκια!

    ReplyDelete
  2. Ρε Άγνωστε, είπαμε να πας διακοπές, να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις, ΄ςστε όταν επιστρέψεις εδώ στο Κ*λ*χανίο, να έχεις πλήρη ενέργεια για να δουλέψεις/διαβάσεις/οτι_άλλο_θες_να_κάνεις.
    Γιατί μου συγχίζεσαι??? Γιατί???
    Ποιός σε πείραξε??? Πες μου ποιός!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Sloth : Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

    Cxanthos : Θα έρθεις εσύ να καθαρίσεις για πάρτι μου; Ξέρεις τώρα… 4χ4 μαύρα πουκάμισα κ.τ.λ Δε σου λέω γιατί ξέρω τις παρέες σου και τους λυπάμαι !

    Ε μα… πρέπει να δουλέψουμε για να πάμε διακοπές πιο μετά !!!

    ReplyDelete
  4. ase to katalavame kai emeis... alla einai arga...............

    ReplyDelete