Sunday, February 24, 2008

Ο Κάστρο και η Κούβα, ο παράδεισος του Σεξοτουρισμού...


Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ούτε μια σταλιά ιστορία το ήξερα, αλλά δεν περίμενα να βγει κάποιος από αυτούς και να αραδιάζει ένα κάρο ηλιθιότητες και να ειρωνεύεται με τρόπο παντελώς άτεχνο μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο «ανιστόρητος» γράφει σε μια μέχρι πρότινος μεγάλη και σοβαρή εφημερίδα όπως το Πρώτο Θέμα. Αλλά αφού έφυγε ο λύκος τώρα τα πρόβατα κάνουν κολοντούμπες και μας δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Ο λόγος για τον κύριο Νίκο Φ. όπου στην σελίδα 9 του περιοδικού Big Fish (24 Φεβρουαρίου τεύχος 118) γράφει για τον Φιντέλ Κάστρο :

«Ο Φιντέλ Κάστρο άφησε το τιμόνι της Κούβας

Πιστεύαμε ότι θα μας θάψει όλους, όμως ο μακροβιότερος απολυταρχικός ηγέτης του κόσμου φαίνεται πως πήρε απόφαση ότι δεν μπορεί πια να εκφωνεί τετράωρους ασυνάρτητους λόγους σαν να ήταν παιδάκι. Τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο στην κορακοζώητη επανάσταση που έκανε την Κούβα παράδεισο σεξοτουρισμού»

Το τραγουδάκι συνεχίζεται και στο blog του, όπου οι σαχλαμάρες δίνουν και παίρνουν και η Αμερικανική διαστρέβλωση της ιστορίας κάνει ξέφρενο πάρτι αφού φτάνει στο σημείο να παρομοιάσει τον Φιντέλ με τον Χίτλερ…

Γιατί κύριε Ν.Φ όταν ο Φιντέλ ανέλαβε τα ινία της Κούβας οι νεαρές Κουβανές είχαν δύο επιλογές, ή θα πέθαιναν ή θα γίνονταν οι πόρνες των Αμερικανών.

Πλέον στην Κούβα δεν υπάρχει πορνεία όπως την εννοείται αλλά εάν εσείς θεωρείται τον παράδεισο του σεξοτουρισμού την Κούβα τότε σας προκαλώ να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι εκεί και είμαι σίγουρος ότι θα μείνετε ανικανοποίητος.

Γιατί όταν ανέλαβε ο Φιντέλ οι αγράμματοι ήταν το 57% του πληθυσμού ενώ σήμερα μόλις το 2%. (Αυτό να το ακούν οι δικοί μας…)

Γιατί πριν τον Φιντέλ ο κόσμος πέθαινε στο δρόμο και η υγεία ήταν για τους λίγους ενώ σήμερα είναι για όλους δωρεάν και μάλιστα άριστη από κάθε πλευρά.

Γιατί ο Φιντέλ ήταν αυτός που ανέλαβε μια μικρή Κούβα με 5.000.000 πληθυσμό και σήμερα έχει 11.000.000…

Γιατί παρά το εμπάργκο η Κούβα τα κατάφερε και τόλμησε να πάει κόντρα στους Αμερικανούς. Βλέπεται οι επιλογές ήταν δύο, ή αυτόνομοι και περήφανοι ή πιονάκια και προσαρτημένοι στους Αμερικανούς. Οι Κουβανοί διάλεξαν το πρώτο.

Δεν προσπαθώ να σας πείσω ότι ο Φιντέλ ήταν άγιος ή ότι δεν έκανε λάθη. Δεν τολμώ να πω ότι δεν φυλάκισε, δεν εξόρισε ή δεν εκτέλεσε αντιφρονούντες αφού απλά θα πω ψέμα όπως κάποιοι άλλοι κάνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ουδέποτε κάτσατε να ακούσετε έστω και μισό λεπτό κάποια από τις ομιλίες του Κάστρο για αυτό μιλάτε για «τετράωρους ασυνάρτητους λόγους». Ίσως να τον μπερδεύεται με τον «δικό μας», τον Γεώργιο Παπαδόπουλο…

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Κάστρο ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, ένας χαρισματικός ηγέτης που προσπάθησε να πραγματοποιήσει το όραμα του ακόμα και εάν δεν συμφωνεί με τα όσα έχει κάνει!

Και όχι δεν είμαι κουκουές και ούτε πίνω νερό στο όνομα του Φιντέλ αλλά σέβομαι την πραγματική ιστορία που καθημερινά προσπαθούν διάφοροι να την διαστρεβλώσουν και αναγνωρίζω τα καλά αλλά και τα αρνητικά της κάθε πολιτικής ή του κάθε «επαναστάτη».

3 comments:

  1. Στην Κούβα υπάρχει πορνεία και κανένας δεν το αρνείται, με πρώτο το Κράτος εκεί.

    Και το θέμα είναι πως όταν κάτι έχει μπει στην ηθική ενός λαού τόσο που να θεωρείται νορμάλ, είναι πολύ δύσκολο να το ξερζώσεις.

    Φανταστείτε (λέω φανταστείτε, τέτοιες αποφάσεις δε παίνονται στην δημοκρατική ΕΕ) π.χ. την Ολλανδία να έκανε προσπάθειες να μηδενίσει τη χρήση ναρκωτικών, όχι by force ρε παιδί μου, σωστά και σχεδιασμένα. Πόσο θα της έπαιρνε να το καταφέρει???

    Πάντως καμία σχέση με σεξοτουρισμό. Τί σόι μαλάκας είναι αυτός...

    ReplyDelete
  2. den exei sxesh pia politiki ipostirizei kapios kai pies einai oi idees tou. H istoria omos einai Istoria kai kaneis den borei na tin allaksei oso kai an prospathisei.

    ReplyDelete
  3. τι ειπε ο ασχετος εκει εκδιδινται μεχρι και οι κατσικες

    ReplyDelete