Monday, April 14, 2008

Ευτυχώς που δεν είμαι τυφλός στο Δημοκρατικό Ηράκλειο...

Εχθές έκανα μια βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο του Δημοκρατικού Ηρακλείου (Ναι, είναι αλήθεια, το Ηράκλειο είναι Δημοκρατικό! Υπάρχει μάλιστα και μια μεγάλη πινακίδα στην είσοδο του που σας ενημερώνει για αυτό το γεγονός οπότε εάν ζητάτε πραγματική δημοκρατία ελάτε να ζήσετε το μύθο σας στο Δημοκρατικό Ηράκλειο!) και χάζευα αμέριμνος δεξιά και αριστερά...

Εδώ και μήνες παραπονιόμουν ότι έκαναν όλο το κέντρο του Ηρακλείου πεζόδρομο και δεν έχουν βάλει ούτε ένα δέντρο , ούτε μια ζαρντινιέρα βρε παιδάκι μου για να σπάει τη μονοτονία του μπετόν αρμέ και τσουπ ο Δημοκρατικός Δήμαρχος του Δημοκρατικού Ηρακλείου τοποθέτησε κάτι πανέμορφες γλάστρες κατά μήκος του Δημοκρατικού πεζόδρομου. Έτσι η μονοτονία επιτέλους σπάει και νομίζεις πώς είσαι στον πιο Δημοκρατικό παράδεισο.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια από τις ιδιαιτέρου κάλους γλάστρες με την γνωστή κόκκινη άσπρη κορδέλα διακόσμησης που από ότι μαθαίνω φέτος είναι της μόδας. Ευτυχώς που δεν είμαι τυφλός και μπορώ να δω αυτήν την ομορφιά αλλά και να αποφύγω την πανέμορφη γλάστρα που επιδέξια είναι τοποθετημένη πάνω στους οδηγούς για τους τυφλούς.


Προχωρώντας λίγο πιο κάτω (πάντα στον Δημοκρατικό πεζόδρομο του Δημοκρατικού Ηρακλείου) συναντάω την διαφημιστική πινακίδα που με ενημερώνει ότι μπορώ να αγοράσω Δημοκρατικά εισιτήρια από γνωστή αεροπορική εταιρία. Ευτυχώς που για ακόμα μια φορά δεν είμαι τυφλός και δεν θα χάσω αυτή την φοβερή προσφορά.


Ευτυχώς που δεν είμαι τυφλός...

4 comments:

  1. Άντε ρε στραβάδι!

    ReplyDelete
  2. Οι οδηγοί των τυφλών στο Ηράκλειο φτιάχτηκαν απλώς για να επιδεικνύει ο Κουράκης ότι νοιάζεται και για τους πολίτες με προβλήματα όρασης. Ήδη υπάρχουν πολλές παγίδες. Π.χ. στην μικρή Κνωσού ένα περίπτερο ξεφυτρώνει ξαφνικά πάνω στον οδηγό.

    ReplyDelete
  3. Kai na itan mono ayta ta provlimata! Tis diavaseis pou tis vazeis? Tin elipsi ixitikwn simatwn sta fanaria? kai ena soro alla...

    ReplyDelete
  4. ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!!

    ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ!!!!

    Ένας Ηρακλειώτης (ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ-Δεν ψηφίζει την δημοκρατική παράταξη)

    ReplyDelete