Tuesday, February 27, 2007

Εγώ ούτε γρατσουνιά, το αυτοκίνητο όμως…

Παρασκευή στις 5 παρά κάτι (ξημέρωμα Σαββάτου) κατευθύνομαι προς την Παραλιακή του Ηρακλείου διασχίζοντας έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Ως συνήθως τα φανάρια δεν λειτουργούσαν και απλά αναβόσβηναν πορτοκαλί προειδοποιώντας για προσοχή και ενημερώνοντας μας να κοιτάξουμε τα σήματα του ΚΟΚ.


Καθώς λοιπόν οδηγώ νομιμότατα και με φυσιολογική ταχύτητα εμφανίζεται από μια διασταύρωση ένας οδηγός με λίγο παραπάνω αλκοόλ στο αίμα του (είχε ΣΤΟΠ) και με εμβολίζει με όση δύναμη είχε στο πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου. Από τη ταχύτητα του το αυτοκίνητο μου γυρνάει προς τα δεξιά και χτυπάει με το αριστερό μέρος στο φωτεινό σηματοδότη και στη συνέχεια παίρνει μια κλίση προς τα αριστερά και σταματάει κάθετα στη μέση του δρόμου.

Το αυτοκίνητο του δεν έπαθε σημαντική ζημιά (περίπου 3-4.000 ευρώ) σε αντίθεση με το δικό μου που καταστράφηκε ολοσχερώς. Από θαύμα εγώ βγήκα αλώβητος μέσα από το αυτοκίνητο χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά.

Στο σημείο ήρθε η τροχαία και βεβαίωσε ότι ο οδηγός που με τράκαρε παραβίασε το ΣΤΟΠ, αλλά ΔΕΝ του έκανε αλκοτέστ αφού «ο τροχονόμος ήταν γνωστός» ! (Α, ρε Αθάνατη Ελλάδα).

Τώρα το μόνο που μένει είναι να περιμένω να κινηθούν οι ασφαλιστικές εταιρίες και να δούμε εάν θα μου καλύψουν το κόστος για ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Για την ιστορία το δικό μου αυτοκίνητο ήταν ένα IBIZA 1.4 του 2001 και του άλλου ένα Mazda 6.

Μια αναπαράσταση του τρακαρίσματος μπορείτε να βρείτε εδώ :

Flash : http://www.zndoup.com/agnostos/stouka.swf

Avi : http://www.zndoup.com/agnostos/stouka.avi


Υγ1 : Όταν ανοίγει ο αερόσακος είναι σαν να σε χτυπάνε με ένα πάρα πολύ μαλακό μαξιλάρι. Δεν καταλαβαίνεις σχεδόν τίποτα από το χτύπημα…

Υγ2 : Το μεταλλικό σήμα στο τιμόνι δεν σου αφήνει τελικά σφραγίδα στο κούτελο αφού ο αερόσακος βγαίνει από κάτω.

Υγ3 : Φυσικά φορούσα ζώνη ασφαλείας.

Υγ4 : Πάντα να φοράτε ζώνη ασφαλείας και να προσέχετε στο δρόμο.

Τα μέταλλα φτιάχνουν, εμείς όμως όχι…

No comments:

Post a Comment