Sunday, October 7, 2007

Η Σινδόνη του Τορίνο
Είναι αληθινή ;
Ο Χριστός αναστήθηκε ή μήπως...

Αν έχω ένα «χούι» αυτό είναι ότι μπορώ να παρακολουθώ ντοκιμαντέρ από το πρωί μέχρι το βράδυ ασταμάτητα. Ειδικά με τη Nova που έχει τόσα κανάλια έχω δει σχεδόν ότι ντοκιμαντέρ έχει βγει! Αρκετές φορές μάλιστα νοικιάζω από τα video clubs ντοκιμαντέρ (κυρίως βιογραφίες)… Τα επιστημονικά ντοκιμαντέρ τα παρακολουθώ για τη γνώση που αναμφίβολα σου προσφέρουν. Παράλληλα παρακολουθώ συχνά πυκνά ιστορικά ντοκιμαντέρ (κυρίως στο History Channel) τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι μια χαζό-αμερικάνικη προπαγάνδα! Οι Αμερικανοί είναι «μανούλες» στη διαστρέβλωση της Ιστορίας!

Στο θέμα μας τώρα. Είδα πριν από μερικές ημέρες ένα φοβερό κατά τη γνώμη μου δοκιμαντέρ που μιλούσε για τη Σινδόνη του Τορίνο.

Για όσους δεν ξέρουν η Σινδόνη του Τορίνο είναι ένα λινό ύφασμα μήκους 4.5 μέτρων που υποτίθεται ότι με αυτό σκέπασαν το Χριστό όταν τον κατέβασαν από τον Σταυρό. Το μυστήριο στην όλη υπόθεση είναι ότι πάνω στο ύφασμα έχει αποτυπωθεί μια ανθρώπινη φιγούρα που φέρνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά σημάδια που περιγράφουν τα ευαγγέλια ως τα τραύματα του Χριστού.

Δεκαετίες τώρα οι επιστήμονες «τσακώνονται» για το αν η Σινδόνη είναι πραγματική ή όχι. Έχουν γίνει πάνω σε αυτήν εκατοντάδες αναλύσεις και έρευνες ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι όντως πραγματική και όχι μια «μαϊμού» ή μια δημιουργία κάποιου ευφάνταστου καλλιτέχνη όπως π.χ ο Ντα Βίντσι.

Όλα τα αποτελέσματα συμφωνούν ότι η Σινδόνη είναι πραγματική… εκτός από ένα!

Μετά από 500.000 ώρες ερευνών και περισσότερες από 60 αναλύσεις σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία οι επιστήμονες βρήκαν ότι η φιγούρα που απεικονίζεται δεν είναι ζωγραφισμένη αλλά «αποτυπωμένη» με κάποιο τρόπο πάνω στο ύφασμα. Επίσης βρήκαν κόκκους σκόνης και ίχνη φυτών που υπάρχουν μόνο στην περιοχή της Ιουδαίας και στα βουνά του Ισραήλ. Οι πληγές που έχουν αποτυπωθεί στο ύφασμα ταιριάζουν σχεδόν 100% με τις πληγές που περιγράφουν τα ευαγγέλια! Ακόμα και οι πληγές στη πλάτη ταιριάζουν με τη περιγραφή που δίνουν τα ευαγγέλια τόσο στο είδος (προέρχονται από Ρωμαϊκό μαστίγιο) όσο και στον αριθμό (περίπου 30).

Το ΤΕΣΤ του ΑΝΘΡΑΚΑ που προκάλεσε αμφιβολίες !

Για να χρονολογήσουν τη Σινδόνη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του άνθρακα, μια μέθοδος που μας δίνει προσεγγιστικά την ηλικία ενός αντικειμένου και μέχρι σήμερα ελάχιστες φορές έχει αμφισβητηθεί. Η μέθοδος εφαρμόστηκε σε ένα μικρό τμήμα της Σινδόνης και το αποτέλεσμα ήταν ότι χρονολογείται ανάμεσα στο 1200 μ.χ με 1300 μ.χ !

Δηλαδή τουλάχιστον 1200 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, άρα η Σινδόνη δεν μπορεί να είναι αληθινή!

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ !

Μήπως κάποιος άλλαξε την πραγματική Σινδόνη με μια «απομίμηση» του μεσαίωνα έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί ποτέ η αλήθεια; Ποιος και γιατί μπορεί να έχει συμφέρον άν αποδειχθεί ότι η Σινδόνη είναι πλαστή;

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !

Ο μόνος που έχει συμφέρον να είναι η Σινδόνη πλαστή είναι η εκκλησία… Γιατί ; Διαβάστε παρακάτω…

1. Η διαδικασία χρονολόγησης της Σινδόνης διήρκησε 8 ώρες συνολικά και όλες καταγράφηκαν από κάμερες, εκτός από 30 λεπτά πριν παρθεί το δείγμα από το ύφασμα. Η Σινδόνη βρισκόταν σε ένα δωμάτιο στο οποίο είχε πρόσβαση μόνο η εκκλησία. Για πιο λόγο κάποιος έκλεισε τις κάμερες για αυτά τα 30 «κρίσιμα λεπτά»; Μήπως για να μπορέσει κάποιος να αντικαταστήσει το ύφασμα;

2. Γιατί ένας «άγνωστος» οπαδός του Χριστού αγόρασε ένα τάφο πάρα πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής του και όλος τυχαία ο τάφος βρισκόταν στο σημείο όπου θα σταύρωναν το Χριστό;

3. Ο Χριστός είπε πάνω στο σταυρό ότι διψάει και ο Ρωμαίος στρατιώτης του έδωσε να πιει από ένα σφουγγάρι «ξύδι». Λίγο αργότερα τα ευαγγέλια μας λένε ότι πέθανε. Μήπως αυτό το «ξύδι» ήταν κάποιο μυοχαλαρωτικό ή κάποιο υπνωτικό;

4. Ο Χριστός πέθανε μέσα σε ελάχιστες ώρες 3-5 ενώ υπάρχουν αναφορές ότι σταυρωμένος μπορεί κάποιος να παραμείνει ζωντανός ακόμα και για 5 ημέρες.

5. Ο Ρωμαίος στρατιώτης που τρύπησε το Χριστό στα πλευρά για να δει εάν τρέξει νερό και αίμα (σημάδι ότι το σώμα είναι νεκρό) όλος τυχαίος λίγους μήνες αργότερα βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος και έγινε ιερέας!

6. Ο Ρωμαίος στρατιώτης έδωσε εντολή να κατεβάσουν το χριστό από το σταυρό μέσα σε ελάχιστες ώρες, πράγμα που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τότε και επέτρεψε στους μαθητές του Χριστού να πάρουν το «νεκρό» του σώμα για να το ενταφιάσουν!

7. Όπως μας πληροφορούν τα ευαγγέλια άλειψαν το σώμα του Χριστού με μύρο και με λάδι και στη συνέχεια τον σκέπασαν με ένα λινό ύφασμα. Όπως είναι γνωστό στην Ιατρική (και ήταν και τότε) το μύρο σταματάει την αιμορραγία και το Λάδι βοηθάει στη γρηγορότερη επούλωση των τραυμάτων.

8. Εάν το σώμα του Χριστού ήταν σε «κόμμα» και παρέμεινε ακίνητος για περίπου 18 με 20 ώρες τότε ο συνδυασμός του Μύρου, του Λαδιού και της θερμότητας ενός ζωντανού σώματος μπορεί να αποτυπώσει τη φιγούρα του πάνω σε ένα λινό ύφασμα!

9. Τα τραύματα που έχουν αποτυπωθεί στη Σινδόνη φαίνεται να αιμορραγούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, με τον οποίο όμως δεν αιμορραγούν οι νεκροί αλλά οι ζωντανοί!

10. Επάνω στη Σινδόνη υπάρχει ένα αποτύπωμα μιας πατημασιάς που δείχνει ότι κάποιος πάτησε πάνω σε αυτήν. Μήπως ο ίδιος ο Χριστός όταν σηκώθηκε για να φύγει;

Εάν τα παραπάνω 10 κριτήρια συνδυαστούν με μια σωστή χρονολόγηση του άνθρακα τότε αποδεικνύεται ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε όπως γράφουν τα ευαγγέλια αλλά φυγαδεύτηκε από τους Πιστούς του και πιθανόν έζησε στην αφάνεια μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Είναι προφανές ότι η εκκλησία δεν θα ήθελε μια αποκάλυψη τέτοιου είδους που κατά κάποιο τρόπο απόθεοποιεί τον Ιησού.

Παράλληλα τι γράφουν άραγε οι σκισμένες σελίδες που υπάρχουν κλειδωμένες εδώ και δεκαετίες σε ένα δωμάτιο του Βατικανού; Μήπως περιγράφουν τα παραπάνω;


Αναμφίβολα ο Χριστός υπήρξε στην αρχαιότητα και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Το σίγουρο είναι ότι ήταν μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής του και δημιούργησε ένα ρεύμα πιστών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απλά μπορεί να μην ήταν ο «γιος του Θεού…»


Πίστευε και μη ερεύνα ! Συντακτικά είναι λάθος… πιο από τα παρακάτω είναι άραγε στο σωστό;

Πίστευε και μη, ερεύνα (με κόμμα στο μη…)

ή το

Πίστευε, και μη ερεύνα (το κόμμα στο πίστευε…)

4 comments:

  1. μπράβο ρε το βρήκες!!
    τι κάθεστε και ψάχνετε ρε παιδιά, παντού συνωμοσίες βλέπουν όλοι πλέον...μα γιατι να το κάνει κανείς αυτό; πολύ χαρδαβέλα και dan brown...

    ReplyDelete
  2. Μπράβο ρε,
    Δώσε μου τώρα τα αντεπιχειρήματα σου και είμαστε πάτσι! :)

    ReplyDelete
  3. Den ksero ean ola ayta stekoun & kata poso tekmiriomena einai, alla einai alithofanei kai exoun endiaferon. Pisteyo oti einai poli pithano na isxiei to sigekrimeno senario.

    ReplyDelete
  4. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΠΑΛΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟ 13ο 14ο ΑΙΩΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΝΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ! ΑΚΡΗ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙΣ....

    ReplyDelete