Thursday, November 1, 2007

Για να το σώσεις, να το δηλώσεις...

Ιταλία, η χώρα που μας έδωσε έναν Μπενιτο Μουσολίνι, την Ιερά εξέταση, την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κι άλλους μεγάλους συνηγόρους της ελευθερίας του λόγου ανά τους αιώνες τώρα επιχειρεί να περάσει τον σκληρότερο νόμο εκτός Κίνας για την φίμωση του διαδικτύου.

Ο Ιταλός υφυπουργός Ricardo Franco Levi έχει συγγράψει έναν νόμο ο όποιος απαιτεί ότι οιοσδήποτε κάτοχος ιστοσελίδας η διαδικτυακού ημερολογίου (blog) θα πρέπει να το καταχωρήσει στην Ιταλική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, να πιστοποιήσει ότι είναι ο κάτοχος αυτής και να πληρώνει φόρο ανεξάρτητα εάν η ιστοσελίδα η το blog αποφέρει κέρδη.
Το «καλύτερο όμως έρχεται», ο νομός της σοσιαλοαριστερης προοδευτικής κυβέρνησης του Romano Prodi θα υποχρεώνει τους κατόχους ιστοχωρων η blog να έχουν δημιουργήσει κι επιχείρηση ώστε αυτή να έχει κι έναν επαγγελματία δημοσιογράφο ως αρμόδιο διευθυντή!!!!
Μόλις ο νομος περάσει το σίγουρο είναι ότι το 99% των Ιταλικών blogs θα κλείσει ,η κυβέρνηση θα είναι ευτυχισμένη που δεν θα έχει ανώνυμους «ταραξίες» να δημοσιεύουν αρνητικά σχόλια για αυτήν, κι οι Ιταλοί χρηστές του διαδικτύου θα αναπολούν τις ημέρες ελευθερίας του Μπερλουσκονι.

Αναδημοσίευση από το Log.gr

http://www.log.gr/read.cfm?id=3656

1 comment:

  1. OMG kai 3 lol!!!!!
    Ti allo 8a akousw 8ee mou s'ayth th zwh!!!

    ReplyDelete