Monday, May 17, 2010

Έχω χορτάσει από ιδεολογία…

Αναρωτιέμαι, γιατί εγώ , γιατί εσύ , γιατί όλοι οι νέοι, «αυτοί που είναι το μέλλον όπως μας έλεγαν» πρέπει να πληρώσουμε για τα λάθη των άλλων. Οι άλλοι δεν είναι κάποιοι άγνωστοι… είναι ιδιαιτέρως γνωστοί θα έλεγα. Έχουν ονόματα όπως Παπανδρέου, Σημίτης, Καραμανλής και όλοι οι ακόλουθοι τους που βρίσκονται ή βρίσκονταν σε νευραλγικές θέσεις στην όποια εξουσία (νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική…).

Αν λοιπόν εμείς, η «νέα γενιά» είμαστε το μέλλον, αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να ακολουθήσουμε εκείνους που μας έφτασαν ως εδώ και μας απέδειξαν περίτρανα την αναξιοπιστία τους . Τους βάζω όλους μέσαΚανένας δεν εξαιρείτε από το party αφού όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Από τα μεγάλα κόμματα «εξουσίας» έως και τα πιο μικρά που εκπροσώπησαν τον λαό μέσα στο κοινοβούλιο.

Φτάνει πια! Προσωπικά έχω χορτάσει από ιδεολογία…

Πράξεις θέλω να δω! Δεν με νοιάζουν τα άμεσα αποτελέσματα… Θέλω να δω επιτέλους κάποιο κόμμα (όποιο και αν είναι αυτό) να κάνει προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σήμερα, αύριο ή έστω μεθαύριο. Όχι σε 15 , όχι σε 30 χρόνια! Σήμερα υπάρχει πρόβλημα, άρα σήμερα πρέπει να το λύσουμε. Το αν σε 30 χρόνια έχουμε ξανά πρόβλημα, αυτό θα πρέπει να ξαναλυθεί τότε!

Κανείς δεν ζητάει να λυθούν τα μύρια προβλήματα μας εν μια νυκτί αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσει να γίνετε κάτι άμεσα. Και όχι το ΔΝΤ δεν είναι ανάμεσα στις επιλογές, αφού η χαζός πρέπει να είναι κάποιος, ή να μην γνωρίζει ούτε απλή αριθμητική για να καταλάβει ότι σε 3 χρόνια (τότε που θα κληθούμε να πληρώσουμε τα καινούρια δανικά) όχι μόνο δεν θα έχουμε αλλά θα χρωστάμε και πολλά περισσότερα. Αφού ρε τζιμάνια δεν βγαίνουν οι πράξεις…

Η λύση δεν ξέρω πια είναι, αν την ήξερα θα την έλεγα.

Μπορεί να είναι οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, οι Σαουδάραβες, τα πετρέλαια, η αιολική ενέργεια ίσως η πτώχευση ίσως κάτι άλλο…

No comments:

Post a Comment